Happy Eid :)
15 Aug 2013, ϟ 0 shout(s)

Assalamualaikum XD

Wpun sekarang dah 7 Syawal but I dont care aq nak jugak wish ;
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI ! MAAF ZAHIR DAN BATIN :)

Ouh by then how about your Syawal ? hihi . Tbh , tahun ni punya celebration macam ada yang kurenggg laa . Takrasa sangat pun macam nak Raya . Tapi alhamdulillah Allah bagi lagi kita pinjam udara dia nak hidup sampai sekarang . Baju raya ? Toffee . That dark-choco tu laaa . Baju raya Cik gempakk awhh tahun nih . haha . Siap dengan chiffon shawl lagi . Kau adaa ? 1st time aq rasa macam tercabar gilaa dengan Cik . Hahha . Cik tempah tailor sejak bulan 5 lagi . Dok lawangg ahh kalau cenggitu en . Yang aq ni last last minute je beli . Sedih oooo . Haah propaa =='

Ouhh betullah orang kata , makin besar , Raya pun biasa biasa je . Kalau dulu dengar pengumuman Raya tu mau terbalik rumah Wan tu aq & adik beradik bersorak . Sekarang ? Steady je muka takde feel je duduk buat Modul Sejarah . By the end tak siap siap jugak haha okayy tak lucu mana =,= Huuu~ Tapi Azinn kata kalau dah besar nanti jadi gempak baliklaa Raya , dah boleh bawak kete apa semua kan . Cehh . Pandai aok je laa Zin .

Ouhh malam Raya macam biasa laa aq  penggosok baju diraja yekk . Masa tu bergelut dengan fon , mesej masuk bertalu talu cehh ayat kau . Sekejap sekejap karang vibrate . Dahlaa kuat gila vibrate . Pastu rushing je iron baju ; nak tengok Setia Hujung Nyawa Raya . Haha gwiyomi Zain tu serius macam gamfaangg pun ada *p/s:sorry to say lah* Then aq text dengan Addina ouh budak tu nak UPSR tahun nih pray her the best . Adik ipar tak jadi tu wehh haha . Then aq reply text omaigadd kau tahu penuh inbox aq wuwuwuww . Adalaa dalam 50 mesej kott ? Hiuuu ~~

Btw , I dapat duit Raya lagi you all hahah . Tapi takbanyak mana laa income saya tahun ni :D Cukuplaaa nak bayar duit duit buku paling SaiS nanti . Takpayah mintak dengan ibu dah . Kira okay letteww haarhar . okekekekekek cukup laa cerita Raya yg tak berapa nak Raya ni . Babai :)

Serius aq rasa muka aq awkward gila #1st Raya #Choco



After 2 months !
5 Aug 2013, ϟ 0 shout(s)

Assalamualaikum !!

Hamaigadd serius excited kott . Lepas 9 minggu / 2 bulan akhirnya aq jejakkan jugak kakiku ini di Pahang .
Mwahahaha . Macam lama sangat je kann . Ehh okay lettew 2 bulan kayh bukan 2 minggu . Bhahhahaha . So memang bila blogging mengarut ngarut je ahh kan ='=

Btw , serius cakap aq bukanlaa 2 bulan straight just bertapa dalam SaiS kan . Bila minggu boleh balik , aq balik rumah budak budak ni ; the Kelantaneses . Nama je sekolah tu sekolah kat Terengganu , tapi ramai lagi orang Kelantan daripada orang Terengganu .  Bayangkan laa dalam kelas aq ada 29 orang budak . 3 orang budak Tengganu , SORANG budak Pahang , the rest semua budak Kelantan . Jangan salahkan aq laaa kalau aq 'kecek Klate' kann . Hahha .

Hehe . Disebabkan setiap kali aq balik kawan kawan aq esp. budak TAHAP kan mesti tanya ; "Takde cer apa apa ke Anan ?" So , aq penat laa nak taip pnjang panjang dalam fon . Kesudahannya , aq cerita dalam ni je laah eh ? Pandai pandai laa deme bukak deme baca sendiri hoho ~

It's Kelantan : @ Timoh's :)

Rumah 1st yang aq balik rumah Timoh laa . Ini laa manusia pertama yang aq kenal kat SaiS and end up jadi besties aq laa kat situ . Rumah dye kat Tanah Merah,Kelantan . Best pegi rumah dye . Hahha . Ayah dye berjiwa muda tauu ~ hihi ~ PakCik Huzaidi keje kat Pengkalan Udara Gong Kedak . Besar jugaklaa pangkat , tapi aq tak ingat kemende . So masa aq balik rumah Timoh aritu aq pegi masuk hangar Sukhoi . You know what the hell Sukhoi is ? Jetfighter laa . Masa tu ada 6 bijik Sukhoi tengah service . Makkk aaiiii ! Banyak nye laa suis dalam kokpit dye . And panas jugak dalam tu . Bhahaha feel lucky enough . Abang aq jeles dowh aq dapat masuk situ :P

@ Cikien's : 

Ahha . Masa aq balik rumah Cikien ni , ma dengan papa dye takde kat rumah . Lepas ma dye amik kitorang kat PKT (it's a supermarket) ,  terus kena rush pegi kursus . So kebebasan milik kami bahhaha *devil's laugh* Kat Terengganu-Kelantan kan hari Jumaat diorang cuti . Lepas Jumaat Cikien bawak aq pegi KBMall . Kalau kat Pahang dye lebih kurang macam KP (Kuantan Parade) tapi ramai orang kat situ . Sebab dekat Kelantan ada 1 je pun mall . Tambah se lagi ; Tesco // Kalau kat Pahang ada ECM/CapitaMall , Berjaya Megamall ,KP , StarMall bla bla bla laah .

Kitorang pegi dengan jiran Cikien ; mama Risyaa . Risyaaa tu anak jiran Cikien ; she's 14 tapi muka matured macam budak f5 =,= . Muka dye ada gaya Tyraaaaa Sopian skett . Kitorang hang dengan budak budak batch aq laa ; MatJim , Bulat , Baniey ,Nieq , McYaaa , Mok Ku , aq , Cikien , Risyaaa . Best laaaaaa jugak . MatJim ajak main boling but thanks god sudah penuh . Aq tahu dah mamat tu mesti nak kenakan aq sebab aq tak pandai main boling *jujur* . Last last sekali the boys ; Bulat , Baniey , Nieq & MatJim pegi main snooker .Yess Baniey is a boy kayh . Ada ke patut MatJim suruh kitorang masuk tempat snooker tuu ?! Free free je kena hempuk dengan aq dalam KBM masa tu ==' Btw , touched laa sebab MatJim & Bulat sanggup datang . Diorang bukannya duduk KB(Kota Bharu) . Bulat duduk Pasir Puteh , MatJim duduk Machang . Diorang datang then cakap "Pa'an ! Welcome to Kota Bharu" . Hihi . Thanks guys :)

Fr. right (clockwise) :Cikien , me , MatJim , Bulat , Baniey && Risyaaa //
 
@ Aqis'

Rumah Balqis kat Kok Lanas , half an hour from KB kott . The whole day family dye bawak aq jenjalan walaupun puasa . Mula mula pegi Tesco , then KBMall then Wakaf Che Yeh . What >? Yeaaaagghhh WAKAF CHE YEHHHH !! Memang pop yeh yeh laa duit aq habis kan . Brrrr ~ atleast dapat laaa ballerina comel satu , beg baru satu , tudung baru banyaak hahaha // Takpahamm aq macam mana orang Kelantan boleh tak boros kalau hidup kat Kelantan . Everything murah . Exc barang barang elektronik gitu ke mahal sikit laa kann . Tension aq dengar "Bawal kosong RM5 , Bawal kosong RM5" dalam keadaan duit aq tak beranak nak ada dah . *grrrrrrr /

Kem Jati Diri F4 

Kem paling awesome pernah aq pergi seumur hidup ! Majulaah Kem PLKN Padang Kacong untuk negara mwahahaha . Kem ni kat kat Marang . Memang sedap gila laa tido all the way dari Setiu ke Marang kann . The biggest & the most beautiful PLKN camp in Malaysia . Kalau yang paling besar pun dah macam tu kann , I dont knowlaaa about tempat lain . The best part masa kem tu ofkoslaa masa outdoor activities . Flying fox dowh ! Hahha . Percaya tak , aq budak perempuan kedua yang naik mende alah tu , and the only one budak yang menyanyi "I believe I can fly" dari terjun sampailaaa mendarat . Gilaa ? Well , kau tak kenal lagi ke aq :3 Then masa kayak pun aq dengan Timoh , kami pair , kami first XD . Memang takk laa kan . Macam best giler je , rasa macam terapung je atas tasik tuu ~ Cuma nyaaa terkilan sikit kitorang tak sempat buat Laluan Berhalangan sebab hujan masa tu //

Calon penghuluwati . Penghuluwati : Timoh (sebelah aq tuu)

Before kayak :) Ouh yang menara belakang tu menara flying fox .

Sebelum bali SaiS :)

Ahli group . Aq takpaham kenapa muka aq macamtu and MatJim buat muka manja ???
 

Okayyhh . Tu je dari aq . Banyak lagi sebenarnya . Tapi nantilaa aq cite whenever aq ada masa kayh  . Now aq sibuk gilaaaaa kott nak pegi cari baju raya . bhahaha . raya kayh , rayaaa . kbye wassalam :)




3 DAYS MORE -,-
6 Jun 2013, ϟ 0 shout(s)

Assalamualaikum //

Im counting . Aaaaaa serius aq bukannya homesick , tapi tapi aq hanya akan balik untuk hari raya je lepas ni . uuuuu T.T nope ! Aq tak menyesal pindah situ . Saja nak ulang banyak banyak kali . Dan aq rasa aq dah start suka kan sekolah tu :) Maybe , yeahh . Hujan emas di negeri orang , hujan batu di negeri sendiri . Lebih baiklaa di negeri sendiri . Takpa . I take that as challenges . Tak ramai budak budak yang sebaya dengan aq yang naik bas selama 8 jam sorang sorang . Nevermind , Hannan , never give up !

Aisehh . Takpe takpe . It's my destiny to be there . Semalam Cikien call aq . Amboihh , automatically memang akan kecek Klate dengan budak Klate ! Habis tercengang satu rumah dengar aq kecek Klate , sebab aq cakap tu laju giler kott . Laaaah , hari hari aq memang kecek Klate kt sana . *hihi . Lamaa ohh gayut dengan Cikien , sampai kan berpeluh peluh telinga ai . Aq denge Cikien , mano bulih jupo , supo macei tok jupo sepuloh tahun doh sero ! Kecek banyok , pah , aq ngepek ko Cikien , Cikien ngepek ko aq smula . Sep sep tolol gitu lerr kikiki // Doh laa kecek derah . Sungguh ehh aq cerito di -,-

Kayh gedik kauu nak kecek Klantan . So ? Do I care ? Hakhak . Sedangkan bigbro gua yang ada darah Kelantan pun kalah dengan gua . Apedahal ? hihi kayh finee aq gurau je . Takbaik takbur . Lagipun , aq bantai je tuu :3 Stop stop . Then pagi pagi pegi StarMall , sebab nak cari kasut sekolah aq -,- Baru 4 bulan dah 2 pasang kasut jahanam . Bukan salah aq ! Aq sejak dari azali lagi memang reti pakai kasut Warrior , Line 7 , Diadora & Pallas . Bata ? Ladies shoes ? Serius kalau bukan sebab SBP aq takkan pakai menatang haram jadah tu ! Well , imej aq kan ala ala tomboi gitu . So , wa memang tak suka pakai ladies , lagi lagi pegi sekolah . When Im wearing Warrior , serius aq rasa confidence aq boost up .Nak cari pasal dengan budak laki pun no problem . \ Erk , memang laa . Kat TAHAP set debbe ja pakai WARRIOR :3 What is debe ? Pegi tanya budak Kelantan se /

Okayy fine aq nak tidur , sebab bigbro aq tido awal , so aq tak boleh nak kacau sesapa then aq bosan . lepas bosan aq rasa mengantuk . bila ngantuk nak tidur kbye :P
Now playing : WMYB :)



BLANK PAGES
ϟ 0 shout(s)

Assalamualaikum :)

Semalam Durrani dah balik asrama . Ya ampun , bosan tahap gaban bila dye tadek . Mesti pelik kan ? Well , budak ma'ahad mana boleh duduk rumah lama lama . Nanti lupa hafalan diorang. Aq tak tengok pun dye pergi tadi . Aq rasa macam sedih kott ? heh // taktahuu laaa . Aq rasa macam aq sensorang je kat rumah . Padahal Amat & Ameer ada kott . Tapi diorang budak kecik-,-

Uuu ~ Takpelaaa . Nak buat macam mana . Maka aq pun menyibuk kan diri dengan bermacam menda ; novel bertingkat aq pinjam , download SSID laa , tengok movie laa ape laaa . Tapi yang peliknya keje sekolah bertingkat tu taknak buat -,- heishhh , Saya akui saya memang pemalas . bhahahaa // Keje MathMod bhaii , memang tak laa !

Aaaaaa lupakann dulu . Nanti 8 jam aq duduk dalam bas ke Setiu tu , aq pikir macam mana nak gebang cikgu . Astaghfirullah , takbaik tipu cikgu . Ehhhh ? Manade tipu , gebang je .  Lain tu :3 Ya Ampun , nampakklaa kepala otak aq ni dah putus fius gamaknya .Tapi its holidays teachers ! Ngaaa ~ Biarin //

Auchh serius aq terasa nak gelak guling guling je depan lappy ni . Its all because of Twitter . Lucu ouhh tweet MatLuthfi ni . Then , tweet loghat Temerloh . Hakhak . You cant imagine how funny temerloh_tweet is . ahahaha . Ouhh , janganlaa pelik sangat . Aq baru aktif Twitter awal tahun 2013 --' 

L.A.W.A.K. G.I.L.A. kayh ? haha // aq tahu , sangat sangat tak berfaedah aktiviti masa lapang aq . hihi . tapi aq rasa BEST je . haha nak tengok Barbie kbye :P


Kalau betul deme oghang pahang , ace translate ? hahha // ini baru Temerloh , bkn Pulau  Tawar lagi :3


new past